אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת דבש ובירה שחורה

עוגה חגיגית בניחוח תפוחים וקינמון וארומה ייחודית של בירה שחורה

| נשר מאלט, מבית טמפו | פורסם 18/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

שתי תבניות מאורכות של 30 ס"מ

לעוגה

4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2/3 כוס שמן
1 כוס בירה שחורה
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
3 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את הביצים והסוכר לכמה שניות. 2. מוסיפים את השמן, הדבש והבירה וטורפים היטב. 3. מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב. 4. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בעזרת כף עץ. 5. מוסיפים את התבלינים. 6. משהים כרבע שעה. 7. מחממים תנור לחום בינוני. לפני שמעבירים לתבנית, בוחשים שוב. 8. אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום. 9. מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים. 10. אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.