אוכל
צילום׃ istockphoto

לביבות בטטה

באדיבות פסקל פרץ רובין

פסקל פרץ-רובין | http://www.pascalpr.co.il/ | פורסם 08/12/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

5 בטטות בינוניות קלופות
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
3 כפות פירורי לחם( אפשר להוסיף עוד כף או שתיים בהתאם למרקם העיסה)
4-3 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית זנגביל
קורט קינמון טחון
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הבטטות במים עד לריכוך. מועכים ומעבירים לקערה רחבה. 2. מוסיפים את הבצל ופירורי הלחם. 3. מערבבים ומוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי ערבוב. יש לוודא שמקבלים עיסה יציבה ולא מימית מדי. 4. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, זנגביל וקינמון. 5. מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים בכף מעיסת הבטטות ומניחים במחבת כמה לביבות מרווחות. משטחים אותן בעזרת גב הכף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על ניר סופג ומגישים חם