אוכל
צילום׃ דן פרץ

אוזני המן במילוי שוקולד-חלבה

מתכון לבצק פריך ונימוח עם מילוי עשיר של שוקולד, אגוזי פקאן וחלבה

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 29/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח תופח, מנופה

1 כוס סוכר

200 גרם מרגרינה

2 חלמונים (או 1 ביצה)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית תמצית רום

1/2 כוס אבקת סוכר

למלית:

4 כפות קקאו

1/2 כוס סוכר

50 גרם מרגרינה

מעט תמצית וניל או רום

3-2 כפיות מים

1/2 כוס פירורי ביסקוויטים

1/2 כוס אגוזי פקאן, גרוסים

100 גרם חלבה

אופן ההכנה:

הכנת המלית:

1 מחממים יחד קקאו, סוכר, מרגרינה, תמצית וניל ומים על להבה נמוכה או בבן מארי. אם צריך לדלל מוסיפים מים. מסירים מהאש ומצננים.

2 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

הכנת הבצק:

1 לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.

2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!