אוזני המן במילוי שוקולד-חלבה
מתכון לבצק פריך ונימוח עם מילוי עשיר של שוקולד, אגוזי פקאן וחלבה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
3 כוסות קמח תופח, מנופה
1 כוס סוכר
200 גרם מרגרינה
2 חלמונים (או 1 ביצה)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס אבקת סוכר
למלית:
4 כפות קקאו
1/2 כוס סוכר
50 גרם מרגרינה
מעט תמצית וניל או רום
3-2 כפיות מים
1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
1/2 כוס אגוזי פקאן, גרוסים
100 גרם חלבה
אופן ההכנה:
הכנת המלית:
1 מחממים יחד קקאו, סוכר, מרגרינה, תמצית וניל ומים על להבה נמוכה או בבן מארי. אם צריך לדלל מוסיפים מים. מסירים מהאש ומצננים.
2 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
הכנת הבצק:
1 לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.
2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
3 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!