אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

פישפישטיל של לינה אלעזר

העוגה הזאת מיועדת במקור לראש השנה, אבל אין מוצלחת ממנה לשבירת הצום. תשאלו כל סבתא בולגרייה והיא תגיד לכם

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 09/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קינוח חג בולגרי שהיינו מכינים בכל ראש השנה: עוגה קשה שיש בתוכה אגוזים, חותכים אותה בקוביות באלכסון ושופכים עליה סירופ סוכר. גם אחרי החג, תמיד היינו משאירים מהקינוח הזה ליום כיפור בשביל לצאת מהצום עם פרוסה של הפישפישטיל וכוס קפה.

מרכיבים :

(לתבנית בגודל 30X30):

350 גרם קמח תופח

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

2 ביצים

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

100 גרם אגוזים, קצוצים (אבל לא טחונים)

2 צנימים לבנים, שהורטבו מעט ונסחטו

קליפה מגוררת מלימון שלם

אגוזי מלך חצויים, לקישוט

לסירופ:

3 כוסות מים

3 כוסות סוכר (אפשר גם פחות)

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי העוגה למעט אגוזי המלך יחד ביד או במיקסר עד שנוצרת תערובת אחידה. משבצים את אגוזי המלך, לקישוט. אופים ב-200 מעלות עד שהעוגה נעשית חומה-ורדרדה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.

2 בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר ומיץ הלימון.

3 שופכים את הסירופ החם על העוגה הקרה ונותנים לעוגה לנוח ולספוג את הנוזלים לפחות יומיים (רצוי שלושה).