אוכל

חמין של יונה אליאן

צ'ולנט עם קבלות

יונה אליאן קשת | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 164 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

3 בצלים לבנים קלופים, חתוכים לקוביות בינוניות
2 ראשי שום שלמים שטופים היטב
קילו וחצי בשר לחמין (צוואר)
3 פרוסות אוסובוקו בקר
3 עצמות מוח
12 תפו"א בינוניים מקולפים
שעועית לבנה קטנה
שעועית חומה
גריסי פנינה
10 ביצים מבושלות לא מקולפות
2 חבילות ג'חנון קפוא לא אפוי
2 חבילות קישקע
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
2 כפות דבש
שמן תירס

אופן ההכנה:

אופן ההכנה 1. לילה קודם משרים את השעועית במים. 2. שמים את סיר החמין על הכיריים. 3. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. 4. מוסיפים לסיר את נתחי הבשר והעצמות ומפזרים סביבם את השעועית המסוננת והשטופה. 5. מוסיפים את שני ראשי השום בשלמותם. 6. מוסיפים את תפוחי האדמה. 7. מכניסים את הגריסים לשקית קוקי מחוררת ומתבלים במלח ובשני סוגי הפפריקה. 8. מוסיפים את שקית הגריסים לסיר. 9. בקערה מכינים תמיסת תיבול הכוללת: מים, מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (בעדינות), פלפל שחור ודבש. 10. יוצקים את התמיסה לתוך הסיר עד לכיסוי המרכיבים בלבד, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי מכוסה על אש קטנה. 11. מוסיפים את הביצים המבושלות ואת הקישקע. 12. מוסיפים שוב מתמיסת התיבול עד לכיסוי המצרכים בסיר. 13. מכסים היטב את הסיר, אפשר בעזרת נייר אלומיניום. 14. מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך שעתיים. 15. מורידים את חום התנור ל-110 מעלות ומבשלים כל הלילה. 16. לאורך הבישול יש לבדוק את כמות הנוזלים בסיר בערך 3 פעמים. אם הנוזלים התאדו לחלוטין יש להוסיף מעט מהם, ולתקן תיבול.