צילום׃ יעל אילן, יחסי ציבור
לביבות פסטו וזיתים
לביבות תפוחי האדמה המסורתיות משתדרגות בזיתי קלמטה ורוטב פסטו ביתי
מירי ארזי | מתוקה
| פורסם 24/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
2 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות קמח
5 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל בינוני
כוס זיתי קלמטה
75 גרם רוטב פסטו (מתכון בהמשך)
1 כוס שמן קנולה לטיגון
לרוטב פסטו
3 כפות עלי בזיליקום נקיים מגבעולים ופרחים
1 כף שמן זית
1 כפית צנוברים
1 כפית גבינת פרמזן
½ כפית שום
אופן ההכנה:
1 מגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה, קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מגלענים את הזיתים וקוצצים. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים.
2 מכינים כדורי לביבות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
3 להכנת הרוטב: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים היטב תוך כדי הזלפת שמן הזית.