אוכל
צילום׃ יעל אילן, יחסי ציבור

לביבות פסטו וזיתים

לביבות תפוחי האדמה המסורתיות משתדרגות בזיתי קלמטה ורוטב פסטו ביתי

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

2 תפוחי אדמה גדולים

2 כפות קמח

5 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 בצל בינוני

כוס זיתי קלמטה

75 גרם רוטב פסטו (מתכון בהמשך)

1 כוס שמן קנולה לטיגון

לרוטב פסטו

3 כפות עלי בזיליקום נקיים מגבעולים ופרחים

1 כף שמן זית

1 כפית צנוברים

1 כפית גבינת פרמזן

½ כפית שום

אופן ההכנה:

1 מגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה, קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מגלענים את הזיתים וקוצצים. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים.

2 מכינים כדורי לביבות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

3 להכנת הרוטב: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים היטב תוך כדי הזלפת שמן הזית.

>> לכל מתכוני הלביבות

>> בואו לראות את ספיישל המטוגנים של נבחרת מאסטר שף