מרק עוף עם קניידלך
המרק המסורתי לפסח
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למרק
עוף שלם
2 גזרים, קלופים וחצויים
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
צרור גבעולי שמיר ופטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
קניידלך
4 ביצים
4 כפות שמן
8 כפות מים רותחים
מלח ופלפל שחור
7 כפות גדושות קמח מצה
אופן ההכנה:
1 שוטפים את העוף במים קרים, שמים בסיר, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.
2 מחליפים את המים, שוטפים את הסיר ומתחילים את הבישול מחדש. מוסיפים את הירקות, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר.
3 מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה.
4 לקראת סוף הבישול מוציאים את השמיר והפטרוזיליה שבושלו ומחליפים אותם בחצאי הצרורות שעדיין לא בושלו.
5 מסננים.
מכינים את הקניידלך:
1 טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף.
2 מוסיפים את המים בהדרגה תוך טריפה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3 מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ורכה.
4 מניחים בצד ל-15 דקות.
5 מרתיחים מים בסיר. מכינים בצד קערה עם מים רותחים, טובלים בתוכה כף, לוקחים בעזרתה מהבלילה ומחליקים לסיר. כך עד תום הבלילה.
6 מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!