אוכל

מרק עוף עם קניידלך

המרק המסורתי לפסח

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 26/03/10 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק

עוף שלם

2 גזרים, קלופים וחצויים

1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים

צרור גבעולי שמיר ופטרוזיליה

מלח ופלפל שחור

קניידלך

4 ביצים

4 כפות שמן

8 כפות מים רותחים

מלח ופלפל שחור

7 כפות גדושות קמח מצה

אופן ההכנה:

1 שוטפים את העוף במים קרים, שמים בסיר, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.

2 מחליפים את המים, שוטפים את הסיר ומתחילים את הבישול מחדש. מוסיפים את הירקות, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר.

3 מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה.

4 לקראת סוף הבישול מוציאים את השמיר והפטרוזיליה שבושלו ומחליפים אותם בחצאי הצרורות שעדיין לא בושלו.

5 מסננים.

 

מכינים את הקניידלך:

1 טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף.

2 מוסיפים את המים בהדרגה תוך טריפה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3 מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ורכה.

4 מניחים בצד ל-15 דקות.

5 מרתיחים מים בסיר. מכינים בצד קערה עם מים רותחים, טובלים בתוכה כף, לוקחים בעזרתה מהבלילה ומחליקים לסיר. כך עד תום הבלילה.

6 מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח