אוכל
צילום׃ פסקל פרץ-רובין, יחסי ציבור

מתכון לזלביה

המעדן שמצריך רק 5 מצרכי בסיס וסוגר פינה מתוקה לכל מי שחי על תקציב - קבלו מתכון מעולה לזלביה: הסופגניות התימניות, שהן למעשה בצקניות מטוגנות וטעימות. אפשר לאכול רותח ואפשר לאכול קצת פושר

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 26/07/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20-25 יחידות:

3 ושליש כוסות קמח מנופה

2 ורבע כוסות מים פושרים

15 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

שמן לטיגון

סוכר או אבקת סוכר לבזיקה

 

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מהמים הפושרים ומוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל. מערבבים ומניחים במקום חמים 10 דקות, עד שהתערובת תוססת.

2 מעבירים את תערובת השמרים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה.

3 מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה וטורפים במהירות עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.

4 טורפים היטב פעם נוספת ומניחים להתפחה לחצי שעה. חוזרים על פעולת טריפת הבצק וההתפחה עוד פעמיים, וכך מקבלים מרקם אוורירי ועדין.

5 ממלאים סיר רחב בשמן בגובה של 7 ס"מ לפחות. טורפים פעם נוספת את הבצק. נוטלים חתיכה מהבצק בכפית או בכף רטובה ומטילים אל תוך השמן החם, או מזלפים את הבצק בצורת גלילים. מטגנים את הבצקניות עד לקבלת גוון חום זהבהב מכל צדדים.

6 מוציאים את הזלבייה מהשמן ומניחים על מגבות נייר. טובלים את הזלבייה בסוכר או מפזרים עליהן סוכר או אבקת סוכר בעודן חמות מאוד. מגישים חם פושר.

>> לכל מתכוני הסופגניות