אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת ריקוטה פרסקה ותפוחי-עץ מתובלים

עוגת חג מיוחדת וטעימה עם תפוחי-עץ, קינמון וגבינה עשירה

מיקי שמו | מחלבות גד | פורסם 01/09/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית קוגלהוף קוטר 22 או תבנית עגולה קוטר 26

לתפוחים

תפוח עץ גרנד סמית (הזן הירוק-חמצמץ) קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כף מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות סוכר
כפית קינמון

לעוגה

250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
כפית תמצית וניל
5 ביצים M (גודל בינוני)
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כוס אבקת שקדים
כפית אבקת אפיה
2.5 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, 2 כפות הסוכר והקינמון. 2. מחממים תנור ל-170 מעלות. 3. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר הלבן והחום ותמצית הוניל במשך 5 דקות, במהירות בינונית. 

4 מוסיפים את הביצים אחת-אחת ולאחריהן את השמנת המתוקה. ממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה.

5 מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את גבינת הריקוטה, אבקת השקדים ואבקת האפייה. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה

6 מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד להאחדה בלבד. עוצרים את המיקסר.

7 מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים ידנית ובעדינות בעזרת מרית.

8 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 50 דקות, עד אשר סכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת עם מעט פירורים. 

9 מצננים ובוזקים אבקת סוכר .