עוגת ריקוטה פרסקה ותפוחי-עץ מתובלים
עוגת חג מיוחדת וטעימה עם תפוחי-עץ, קינמון וגבינה עשירה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית קוגלהוף קוטר 22 או תבנית עגולה קוטר 26
לתפוחים
תפוח עץ גרנד סמית (הזן הירוק-חמצמץ) קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כף מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות סוכר
כפית קינמון
לעוגה
250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
כפית תמצית וניל
5 ביצים M (גודל בינוני)
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כוס אבקת שקדים
כפית אבקת אפיה
2.5 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 בקערה מערבבים את קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, 2 כפות הסוכר והקינמון. 2. מחממים תנור ל-170 מעלות. 3. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר הלבן והחום ותמצית הוניל במשך 5 דקות, במהירות בינונית.
4 מוסיפים את הביצים אחת-אחת ולאחריהן את השמנת המתוקה. ממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה.
5 מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את גבינת הריקוטה, אבקת השקדים ואבקת האפייה. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה
6 מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד להאחדה בלבד. עוצרים את המיקסר.
7 מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים ידנית ובעדינות בעזרת מרית.
8 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 50 דקות, עד אשר סכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת עם מעט פירורים.
9 מצננים ובוזקים אבקת סוכר .