אוכל
צילום׃ פסקל פרץ-רובין, יחסי ציבור

בורמילוס - סופגניות בצקניות

סופגניות קלילות, אווריריות ומהירות הכנה מהבלקן, טבולות בסירופ סוכר חם

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כוסות קמח מנופה

25 גרם שמרים טריים

קורט מלח

1 כף סוכר

1/4 2 כוסות מים

שמן לטיגון

לסירופ

1/2 1 כוסות מים

1 כוס סוכר

2-3 כפות מיץ לימון

1 מקל קינמון קטן

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה עמוקה את הקמח, מפזרים סביב את השמרים, צרים גומה במרכז ולתוכה מוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים תוך כדי תנועות נמרצות עד לקבלת עיסה דלילה מעט.

2 מכסים ומניחים לתערובת הבצק לתפוח כשעה וחצי.

3 מחממים את השמן לטיגון בסיר עמוק. נוטלים בכף גדולה מתערובת הבצק. בכף נוספת מטילים את מנת התערובת לתוך השמן החם. מטגנים היטב את הבצקניות משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

4 מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר בינוני ומבשלים על להבה בינוני כ-25-30 דקות. מצננים מעט.

5 טובלים את הסופגניות בסירופ החם מספר שניות ומוציאים על מגש הגשה.

>> לכל מתכוני הסופגניות