אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

ממרח הרינג רוסי של סבתא

מתכון רוסי מסורתי שמככב על השולחן בראש השנה - ממרח הרינג עם ביצה קשה ותפוחי אדמה שהוא בעצם שדרוג לסלט הקלאסי וגם למנת הדג מלוח האלמותית. רוצים עוד טוויסט מרענן? יש בו גם תפוח עץ ירוק. לחם שחור חובה

| חבר הטעמים, הוצאת לאנצ'בוקס | פורסם 28/09/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(למכל בנפח חצי ליטר):

2 נתחי פילה של דג הרינג מלוח, מפולטים (אפשר להשיג במעדניות)

2 תפוחי אדמה, מבושלים עד לריכוך

ביצה קשה מקולפת

בצל, מקולף וחתוך לרבעים

תפוח עץ ירוק מזן גרני סמית, מקולף וחתוך לרבעים (ללא הליבה)

3 כפות חומץ תפוחים

5 כפות שמן חמניות

מלח ים

להגשה:

1 גבעול בצל ירוק ,קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הדג המלוח, תפוחי האדמה, הביצה הקשה, רבעי הבצל והתפוח למחית חלקה (אפשר להשתמש במעבד מזון).

2 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החומץ והשמן עם המלח. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד מלח.

3 מעבירים את הממרח לצלוחית הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ דק. מומלץ במיוחד בליווי פרוסת לחם שחור וחמאה רכה.