צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
ממרח הרינג רוסי של סבתא
מתכון רוסי מסורתי שמככב על השולחן בראש השנה - ממרח הרינג עם ביצה קשה ותפוחי אדמה שהוא בעצם שדרוג לסלט הקלאסי וגם למנת הדג מלוח האלמותית. רוצים עוד טוויסט מרענן? יש בו גם תפוח עץ ירוק. לחם שחור חובה
| חבר הטעמים, הוצאת לאנצ'בוקס
| פורסם 28/09/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
(למכל בנפח חצי ליטר):
2 נתחי פילה של דג הרינג מלוח, מפולטים (אפשר להשיג במעדניות)
2 תפוחי אדמה, מבושלים עד לריכוך
ביצה קשה מקולפת
בצל, מקולף וחתוך לרבעים
תפוח עץ ירוק מזן גרני סמית, מקולף וחתוך לרבעים (ללא הליבה)
3 כפות חומץ תפוחים
5 כפות שמן חמניות
מלח ים
להגשה:
1 גבעול בצל ירוק ,קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 טוחנים את הדג המלוח, תפוחי האדמה, הביצה הקשה, רבעי הבצל והתפוח למחית חלקה (אפשר להשתמש במעבד מזון).
2 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החומץ והשמן עם המלח. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד מלח.
3 מעבירים את הממרח לצלוחית הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ דק. מומלץ במיוחד בליווי פרוסת לחם שחור וחמאה רכה.