אוכל
צילום׃ דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות

מרק עוף

מתכון למרק עוף קלאסי, עם שפע עשבי תיבול טריים. רק 15 דקות זמן עבודה

שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות | פורסם 21/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

החומרים ל-2 ליטר מרק עוף:

1 צרור פטרוזיליה גדול

1 צרור שמיר גדול

1 ק"ג כנפי עוף טריות

1/2 ק"ג גרונות עוף טריים

3 ליטר מים מינרליים או מסוננים

2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים

2 גזרים קלופים וחתוכים גס

1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס

2 עלי דפנה

1 כפית גרגרי פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

1 מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.

2 מוסיפים בצל, גזר, עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. מצננים היטב.

3 מסננים את המרק ושומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.

4 לפני ההגשה מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

* מומלץ להגיש עם קניידלך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח