אוכל
צילום׃ ליזי כהן

קניידלך אווריריים מקמח מצה

הכי פשוט: כופתאות קמח מצה רכות שנמסות בפה

דבורה שפיר | mako אוכל | פורסם 10/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן

2 ביצים

3/4 כוס מרק מוכן או 3/4 כוס מים עם כפית אבקת מרק

1/8 כפית אבקת אפייה

מעט אגוז מוסקט

זנגביל (ג'ינג'ר) מגורר

מעט שקדים קצוצים או אגוזים טחונים

קמח מצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל החומרים ומוסיפים קמח מצה עד שהעיסה הופכת רכה.

2 מוסיפים כ-1/8 כפית אבקת אפייה. אם העיסה קשה מדי מוסיפים מעט נוזלים, ואם היא רכה מדי מוסיפים קמח מצה. נותנים לעיסה לעמוד לפחות חצי שעה.

3 לבישול: מכניסים כפית לתוך סיר המרק הרותח ומחממים אותה מספר שניות.

4 באמצעות הכפית המחוממת, נוטלים כדור מהעיסה ומכניסים אותו לסיר. מומלץ לבשל קניידל אחד לניסיון לפני שמכניסים את כל השאר.

5 מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.

* סבתא דבורה אומרת שהכופתאות אוהבות "לשתות" הרבה מרק, לכן כדאי לשים לב לכמויות: אם תכננתם להכין ליטר מרק, יש להכין ליטר ושליש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח