אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

אוזני המן במילוי פרג

לכבוד חג פורים, קבלו מתכון לעוגיות החמאה הקלאסיות במילוי פרג משודרג

דודו אוטמזגין | אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט | פורסם 17/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (80 מנות):

350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

250 גרם (2 כוסות ועוד כף) אבקת סוכר

80 מ"ל (1/3) מיכל שמנת מתוקה

6 חלמונים

1 מקל וניל, חצוי לאורך

קליפה מגורדת מ- 1/2 לימון

600 גרם (4 ורבע כוסות) קמח

למילוי

125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) חלב

45 גרם ( 2 ורבע כפות) סוכר

25 גרם חמאה

125 גרם פרג, טחון

1 כפית ריבת משמש

קליפה מגורדת מ 1/4 לימון

50 גרם פירורי ביסקוויט ( ניתן להוסיף לפי הצורך)

אופן ההכנה:

1 להכנת מילוי הפרג: מביאים לרתיחה בסיר את החלב, הסוכר והחמאה.

2 מוסיפים את הפרג והריבה ומערבבים. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים.

3 מוסיפים בהדרגה את פירורי הביסקוויט, עד שהתערובת מתגבשת מעט אך אפשר יהיה לזלף אותה לאחר הקירור. מעבירים לכלי סגור ומשהים במקרר 5-4 שעות (או לילה) עד שהמילוי מתייצב.

4 להכנת אוזני ההמן: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה והחלמונים בהדרגה.

5 מוסיפים את תוכן מקל הוניל וקליפת לימון.

6 מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות לפחות.

7 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 2 ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 1/2 4 ס"מ.

8 מחממים תנור ל-180 מעלות.

9 מזלפים במרכז כל עיגול את המילוי ומקפלים לצורת משולש (אוזן המן). מסדרים ברווחים שווים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

10 אופים במשך 17 דקות בתנור שחומם מראש. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.

* שומרים בכלי אטום עד שבוע-שבועיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן