אוזני המן של רולדין
כשאופים שאנחנו מעריכים נותנים לנו מתכון זה משמח אותנו, כשברולדין משחררים את מתכון אוזני ההמן שלהם - זאת כבר סיבה אמיתית למסיבה. לא אוהבים פרג? תרגישו חופשי להחליף מילוי, העיקר זה הבצק
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-40 יחידות:
300 גרם חמאה, רכה
160 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 חלמונים (60 גרם)
400 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים
קורט מלח דק
למלית פרג:
65 מ"ל חלב 3% שומן
55 מ"ל מים
5 מ"ל (1 כפית) מיץ לימון
קליפה מגוררת מחצי לימון
100 גרם סוכר
15 גרם דבש (2 כפיות)
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם פרג טחון טרי
65 גרם שקדים טחונים
15 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 הבצק: מקציפים במיקסר את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ותפוח.
2 מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומערבבים אחרי כל הוספה. מדי פעם מנקים את דופנות הקערה במרית.
3 מערבבים בקערה את הקמח, השקדים והמלח. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
4 מאגדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.
5 המלית: מחממים בסיר את החלב, המים, מיץ הלימון וקליפת הלימון, הסוכר, הדבש והווניל. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים 2 דקות נוספות.
6 מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים את קמח השקדים והחמאה תוך כדי ערבוב עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד שהמלית יציבה.
7 ההרכבה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
8 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ליריעה בעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ-7 וחצי ס"מ.
9 מעבירים את מלית הפרג לשק זילוף ומזלפים במרכז כל עיגול תלולית. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.
10 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.