אוכל
וידאו WMV׃ mako

מרק לפסח

ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחים

שאול בן אדרת | מסעדת קימל | פורסם 13/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)
1 כרישה גדולה פרוסה
4 שיני שום
1/2 שורש סלרי
1.5 ליטר מים
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מיכל שמנת מתוקה
100 גרם אגוזי ברזיל
100 גרם תמרים לחים

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים, הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום. 2. מבשלים על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים. מסירים מהלהבה. 3. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. מחזירים לאש ומתבלים במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט. 4. הגשה: יוצקים מרק לצלחת ומקשטים עם אגוזי ברזיל ותמרים שקולים במחבת עם מעט חמאה.