אוכל

עוגת "תפוח בדבש"

עוגה מתוקה לשנה מתוקה

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.9 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת דבש

170 גרם קמח עוגות (שטיבל 5)
5 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתיה
10 גרם קינמון
5 גרם ג'ינג'ר
קורט מלח
2 ביצים
120 מ"ל שמן
100 גר' סוכר
160 גר' דבש מומס
120 מ"ל תה חזק רותח

לתפוח בדבש

100 גרם דבש
3 תפוחי עץ "גרני סמית", קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות
1 מקל קינמון
125 מ"ל (1/2 כוס)) סיידר תפוחים

אופן ההכנה:

לתפוחים: ממיסים את הדבש יחד עם מקל קינמון, מוסיפים את התפוחים ומערבבים כמה דקות עד שהתפוחים מזוגגים ומבריקים. מוסיפים את הסיידר ומבשלים על להבה גבוהה כמה דקות עד שכל הסיידר נספג בתפוחים. לעוגת דבש: מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים. טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר ודבש. מאחדים תערובות ומוסיפים בהדרגה תה רותח. מערבבים אל הבלילה את התפוחים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומסוכרת רק עד 2/3 הגובה. אופים ב-160 מעלות, כ-1/2 שעה עד שהעוגה יציבה.