אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגה חגיגית ויפהפיה עם מלית נימוחה וקטיפתית וציפוי אוכמניות מתקתק

מיקי שמו | mako | פורסם 03/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית בקוטר 24 ס"מ
1 פרוסה טורט ספוג אפוי, בעובי 1 ס"מ

למלית

2 חלמונים + 1 חלבון
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית אבקת ג'לטין
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר, בנוסף
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן

לציפוי

250 גרם מחית אוכמניות

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלמונים עם החלבון ו-1/4 כוס סוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

2 מפזרים ג'לטין על פני חלב בקערית, ומניחים ל-2 דקות. מחממים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 10-15 שניות, עד לקבלת תערובת חלקה.

3 מוסיפים את הג'לטין לקצף הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.

4 בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר וכף אינסטנט וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה תוך כדי הקצפה איטית, ומקפלים פנימה את תערובת הביצים.

5 מניחים את בסיס הטורט בתבנית ויוצקים מעל את המלית. מעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים ומורחים את מחית האוכמניות.