עוגת גבינה ואוכמניות
עוגה חגיגית ויפהפיה עם מלית נימוחה וקטיפתית וציפוי אוכמניות מתקתק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית בקוטר 24 ס"מ
1 פרוסה טורט ספוג אפוי, בעובי 1 ס"מ
למלית
2 חלמונים + 1 חלבון
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית אבקת ג'לטין
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר, בנוסף
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן
לציפוי
250 גרם מחית אוכמניות
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלמונים עם החלבון ו-1/4 כוס סוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
2 מפזרים ג'לטין על פני חלב בקערית, ומניחים ל-2 דקות. מחממים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 10-15 שניות, עד לקבלת תערובת חלקה.
3 מוסיפים את הג'לטין לקצף הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
4 בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר וכף אינסטנט וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה תוך כדי הקצפה איטית, ומקפלים פנימה את תערובת הביצים.
5 מניחים את בסיס הטורט בתבנית ויוצקים מעל את המלית. מעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים ומורחים את מחית האוכמניות.