אוכל
צילום׃ אבי כהן, יחסי ציבור

סופגניות קלאסיות של פסקל פרץ-רובין

נכון, זה דורש הרבה עבודה, אבל אלוהים כמה שזה שווה את זה. סופגניות כמו של קונדיטוריה, ואפילו יותר

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 14/12/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 2229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 סופגניות קטנות:

3 כוסות קמח, מנופה

25 גרם שמרים טריים (שמרית, או חצי קובייה מפוררת)

4 כפות סוכר

1 כפית מלח

2 ביצים

3 כפות שמן

2 כפיות קוניאק או ברנדי

1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת

בין שלושת רבעי כוס לכוס אחת של מים

שמן קנולה לטיגון

לעיטור והגשה:

חצי כוס ריבה אדומה

חצי כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

>> מתכונים לסופגניות

1 מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח.

2 יוצרים גומה במרכז ומניחים בה ביצים, שמן, קוניאק וקליפת תפוז.

3 מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.

4 מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס קטנה, מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.

6 מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה (כך יתפחו מיד גם בצד התחתון). מכסים את הסיר ומטגנים כדקה. מסירים את המכסה, מטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה – לקבלת הפס הלבן מסביב.

7 מוציאים לנייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת מזרק או שק זילוף ובוזקים מעל אבקת סוכר.

>> מתכונים ללביבות

>> כל המתכונים לחנוכה