אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קובה עזים ברוטב יוגורט

קציצות בורגול במילוי גבינות, עגבניות מיובשות ובזיליקום

סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים" | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

½ ק"ג בורגול גס, מושרה במים במשך שעתיים
½ 1 כוסות קמח
1 כף מלח
½ כף פלפל לבן

למלית

2 יחידות גבינת פרומעז
½ 1 כוסות מוצרלה מגוררת
4 כפות עגבניות מיובשות, קצוצות
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית שום קצוץ
½ כף פלפל שחור גרוס
8-7 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק
שמן לטיגון עמוק

לרוטב

גביע יוגורט עזים
2 כפות שמן זית
קורט מלח
כף עירית קצוצה
5-3 טיפות טבסקו

אופן ההכנה:

1 מסננים את הבורגול ממי ההשריה וסוחטים בעדינות. מוסיפים קמח לאט לאט ובמידות קטנות עד לקבלת מרקם בצקי. מוסיפים פלפל לבן ומערבבים. מניחים במקרר למשך חצי שעה.

2 הכנת המלית: מערבבים היטב את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול.

3 הכנת הקובה: יוצקים שמן לקערה קטנה, שתשמש לשימון הידיים. בידיים משומנות קורצים מתערובת הבורגול כדור בגודל כדור פינג פונג. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הכדור, נוטלים בערך כפית מתערובת המלית, ומניחים בתוך הגומה שיצרנו. סוגרים בעדינות לכדור חלק, ומקפידים לא לדחוס או למעוך. 

4 מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הכדורים עד להזהבה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים לצד קציצות הקובה.