אוכל
צילום׃ חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש

ספינג' טריפוליטאי - סופגניות שטוחות מטוגנות

הסופגניות הטריפוליטאיות דומות מאוד לבנות הדוד ממרוקו: גם כאן מדובר בבצקניות אווריריות מטריפות, גם הן מטוגנות בשמן עמוק וגם אותן חייבים לזלול טריות. מתכון של פסקל פרץ-רובין שאנחנו מאמצים בשמחה

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 419 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

קילו קמח, מנופה

שקית שמרים טריים (50 גרם)

שלושת רבעי כוס סוכר

כפית מלח

3 וחצי כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 שמים את הקמח בקערה עמוקה. צרים גומה במרכזו ומכניסים לתוכה את השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים פנימה את המים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק (ניתן גם ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה).

2 מכסים במגבת או ביריעת פלסטיק נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה כשעה נוספת.

3 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן (2-3 כפות מלאות) מהבצק בידיים רטובות או משומנות, ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד גוון חום-זהוב.

4 מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר. טובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר.

המתכון מתוך הספר "מטעמים טריפוליטנים" של פסקל פרץ-רובין.

>> לכל מתכוני הסופגניות

>> לכל מתכוני הלביבות