אוכל

ז'אבן

קציפת ביצים מרוקאית

| mako | פורסם 13/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסירופ:

3 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
רבע כוס מיץ לימון

לקציפה:

3 חלבונים
1 כפית ג'לטין (או מסטקה – תבלין המשמש להענקת מרקם 'מסטיקי', להשיג בשווקים)
שלושת רבעי כוס אגוזים או שקדים קצוצים (או תערובת של שניהם)

אופן ההכנה:

1 הכנת סירופ סוכר: בסיר קטן, מעל להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב מתמיד מבשלים את הסוכר עם המים ומיץ הלימון עד שמתקבל סירופ סמיך (כעשר דקות). 2. מקציפים את החלבונים עם הג'לטין (אם משתמשים במסטקה מוסיפים אותה מאוחר יותר. שימו לב להוראות בהמשך) עד לקבלת קצף יציב. 3. מעבירים את קצף החלבונים לקערת מתכת, ומניחים אותה מעל סיר ובו מים רותחים (באן מארי). 4. גם כעת כשהסיר מעל המים ממשיכים בהקצפה, ותוך כדי ההקצפה מוסיפים את סירופ הסוכר עד שהוא נטמע בקצף והקצף מקבל מרקם סמיך ומעט צמיגי (אם אתם משתמשים במסטקה מוסיפים אותה כעת ומקציפים עוד דקה). 5. מסירים את הז'יבן מהאש מקפלים פנימה את השקדים או האגוזים, מקררים מעט ומגישים.