אוכל
צילום׃ סטודיו מיכל ודקל, בן עמי

עוגת מוס קוקוס כשרה לפסח

מוס מתוק וקרמי בטעם עשיר של שוקולד-קוקוס

בן עמי ברתיני שביט | בן עמי | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס

חלבונים 5
1/2 1 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס טחון

למוס

200 גרם שוקולד מריר
חלמונים 5
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפות סוכר ½

אופן ההכנה:

להכנת הבסיס:1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

1 מקציפים את החלבונים והסוכר עד שמתקבל קצף קשה ומבריק, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.

2 משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מעבירים לתוכה את המרנג ומשטחים.

3 אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות - עד שהחלק העליון מתקשה. מוציאים ומקררים.

להכנת המוס:4 ממיסים את השוקולד בבן מארי. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר. ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

להרכבת העוגה:5 יוצרים את המוס על הבסיס האפוי ומעבירים למקרר למספר שעות (אפשר גם במקפיא).

>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג