צילום׃ סטודיו מיכל ודקל, בן עמי
עוגת מוס קוקוס כשרה לפסח
מוס מתוק וקרמי בטעם עשיר של שוקולד-קוקוס
בן עמי ברתיני שביט | בן עמי
| פורסם 21/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבסיס
חלבונים 5
1/2 1 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס טחון
למוס
200 גרם שוקולד מריר
חלמונים 5
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפות סוכר ½
אופן ההכנה:
להכנת הבסיס:1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
1 מקציפים את החלבונים והסוכר עד שמתקבל קצף קשה ומבריק, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
2 משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מעבירים לתוכה את המרנג ומשטחים.
3 אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות - עד שהחלק העליון מתקשה. מוציאים ומקררים.
להכנת המוס:4 ממיסים את השוקולד בבן מארי. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר. ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
להרכבת העוגה:5 יוצרים את המוס על הבסיס האפוי ומעבירים למקרר למספר שעות (אפשר גם במקפיא).
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג