אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוגת שוקולד גרמנית עשירה

העוגה מאוד מאוד נימוחה גם בגלל שאין בה קמח וגם בגלל שהיא מבוססת על ביצים, חמאה שמנת ושוקולד איכותי. עוגה מושלמת לפסח בגלל שאין בה טיפת קמח במקור

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 14/04/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית קפיצית 22 ס"מ, 10 מנות)

225 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

רבע מכל שמנת מתוקה 38% (65 מ"ל)

225 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ

5 ביצים L

כוס סוכר לבן

¼ כוס אבקת קקאו איכותית (35 גרם) + אבקת קקאו לפיזור בתבנית

100 מ"ל שמנת חמוצה 15% ומעלה (חצי מכל)

חמאה לשימון התבנית

להגשה:

אבקת סוכר, לפיזור על העוגה

מכל שמנת מתוקה לקצפת

רבע כוס אבקת סוכר (30 גרם)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות ובעזרת מסננת מפזרים אבקת קקאו על התחתית והשוליים.

2 בסיר בינוני (עדיף בבן מארי) מחממים את החמאה עם רבע מכל שמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה לחלוטין (חום בינוני). מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת חלקה ללא גושים.

3 בקערת המיקסר (או בקערה עם מיקסר יד), טורפים את הביצים, הסוכר ואבקת הקקאו היטב לתערובת תפוחה מאוד (בערך 10 דקות). מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד בזילוף איטי ומקציפים במהירות איטית-בינונית עד שהיא נטמעת. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים באיטיות עד להיטמעות.

4 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים עד שהעוגה תופחת ומתייצבת, בערך 40-45 דקות (היא נשארת לחה בפנים). מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית למשך שעה (לא להיבהל, היא צונחת וכך אמור לקרות).

5 מחליקים בזהירות סכין על שולי התבנית כדי להקל על החילוץ שלה. מעבירים לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר עם מסננת.

6 הצעת הגשה: מקציפים שמנת מתוקה עם רבע כוס אבקת סוכר. מגישים פרוסת עוגה ולידה או עליה תלולית קצפת. סטיילינג: שני הולצקר מ-http://www.foo-food.com תודה לפלורליס על הצילומים בלוקיישן והשימוש בכלים http://floralis.co.il