סופגניות מושלמות בהתפחה אחת
הכי כיף למצוא מתכון חדש למשהו שמכינים כבר מאה שנה באותה הדרך, ואם המתכון הזה הוא לסופגניות, והתוצאה אוורירית יותר ומחזיקה יותר זמן מעמד - אין מאושרים מאיתנו. בקיצור, תכינו את הסופגניות האלה. כדאי לכם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הייחודיות של הסופגניות האלה היא שהן מצריכות התפחה אחת בלבד, והן יוצאות אווריריות ורכות מאוד. אבקת הגלוטן המוספת לבצק גורמת לו להיות אלסטי ונוח לעבודה, ויוצרת סופגניות שנותרות אווריריות לאורך זמן. אם אין אבקת גלוטן, אפשר להשתמש בקמח ייעודי ללחם.
מרכיבים :
ל-25 סופגניות:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף גלוטן (קונים בחנויות המתמחות באפייה)
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
4 ביצים
לא חובה: 2 כפות אלכוהול (ערק, וויסקי מה שיש בבית. האלכוהול מונע ספיגה של שמן)
חצי כוס שמן
2 וחצי כוסות מים
למילוי וקישוט:
ריבה או ממרח שוקולד
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק 10-12 דקות. אין צורך להתפיח את הבצק לאחר הלישה - אפשר לעבור מיד לשלב הבא.
2 קורצים מהבצק 25 כדורים במשקל 60 גרם כל אחד.
3 מסדרים את הכדורים על ניירות אפייה גזורים לריבועים, ומניחים להם לתפוח שעה וחצי.
4 מחממים שמן על להבה בינונית. רצוי להשתמש במד חום ולהגיע לטפרטורה של 160 מעלות - זאת צריכה להיות הטמפרטורה לאורך כל הטיגון.
5 מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, ומוציאים.
6 ממלאים באיזה מילוי שאוהבים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בואו לבקר באתר של יפעת - www.yifaty.co.il, והצטרפו לקבוצת האפייה שלה "פשוט לאפות עם יפעת רגב" בפייסבוק.