אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

מרק תימני מסורתי

נזיד עשיר עם בשר, עצמות וירקות בבישול ארוך, לפי מתכון שעבר מדור לדור

הדסה משמור | mako אוכל | פורסם 27/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות (או כל בשר אחר שמתאים לתבשילים)

3 פרוסות עצם מח (מוח עצמות) או צוואר עגל

1 חבילת כוסברה

2 עגבניות בינוניות

6 שיני שום

1 בצל

1/2 ראש כרשה

3 גזרים

1 כף שטוחה כורכום

1 כף חוואייג'

3 תפוחי אדמה

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

1 כף גדושה מלח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים סיר מים עם הבשר והעצמות. תוך כדי הרתיחה דולים מהמים את השומנים שהבשר משחרר, עד שהמים צלולים.

2 טוחנים את העגבניות, הכוסברה והשום בבלנדר ושופכים לתוך סיר שבו התבשל הבשר.

3 חותכים חריצים בבצל ומכניסים אותו לסיר. מבשלים חצי שעה.

4 מוסיפים את הכרשה, הגזרים, הכורכום והחוואייג' ומרתיחים עד שהבשר מתרכך.

5 מכניסים את תפוחי האדמה, אבקת המרק והמלח. מבשלים שעה נוספת ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח