צילום׃ עמרי אנדרס צורף
מרק תימני מסורתי
נזיד עשיר עם בשר, עצמות וירקות בבישול ארוך, לפי מתכון שעבר מדור לדור
הדסה משמור | mako אוכל
| פורסם 27/02/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות (או כל בשר אחר שמתאים לתבשילים)
3 פרוסות עצם מח (מוח עצמות) או צוואר עגל
1 חבילת כוסברה
2 עגבניות בינוניות
6 שיני שום
1 בצל
1/2 ראש כרשה
3 גזרים
1 כף שטוחה כורכום
1 כף חוואייג'
3 תפוחי אדמה
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 כף גדושה מלח
אופן ההכנה:
1 מרתיחים סיר מים עם הבשר והעצמות. תוך כדי הרתיחה דולים מהמים את השומנים שהבשר משחרר, עד שהמים צלולים.
2 טוחנים את העגבניות, הכוסברה והשום בבלנדר ושופכים לתוך סיר שבו התבשל הבשר.
3 חותכים חריצים בבצל ומכניסים אותו לסיר. מבשלים חצי שעה.
4 מוסיפים את הכרשה, הגזרים, הכורכום והחוואייג' ומרתיחים עד שהבשר מתרכך.
5 מכניסים את תפוחי האדמה, אבקת המרק והמלח. מבשלים שעה נוספת ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!