עוגה קלה ופשוטה לפסח
מתכון מהיר וקל הכנה של השף רועי וולף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרשם קל ומהיר לעוגת פסח טעימה. מומלץ להשתמש בתמצית וניל איכותית, זה עושה את ההבדל בטעם! (להשיג בחנויות לצרכי אפייה). כיוון שלא משתמשים בחומרי תפיחה יש להקפיד על ההקצפה של החלבונים, זה עושה את ההבדל במרקם העוגה.
מרכיבים :
100 גרם קמח מצה לעוגה אביב
180 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית תמצית וניל
סוכר טחון לקישוט
30 גרם חמאה או מרגרינה מומסת לשימון התבנית.
אופן ההכנה:
1.לחמם תנור ל-180.2.להקציף את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה. להוסיף את קמח המצה, קליפת הלימון ותמצית הווניל ולקפל בעדינות לחלמונים.3.בקערה נקייה להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.4.להוסיף שתי כפות מהחלבונים לתערובת החלמונים והקמח ולערבב לדילול התערובת.5.להוסיף בהדרגה את תערובת החלמונים והקמח לחלבונים ולקפל פנימה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.6.משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ובוזקים את התערובת פנימה לכל גובה התבנית.7.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 30 דקות אפיה או עד שהעוגה בצבע חום זהב.8.להוציא מהתנור ולהפוך מיד על רשת ברזל לקירור. לפזר סוכר טחון מעל לקישוט.