אוכל
צילום׃  SAM THOMAS A, ShutterStock

תפוחי אדמה צלויים הכי טובים שיש

נטע, גיבורת הרומן החדש של אשת האוכל איילת הירשמן, טוענת בתוקף (וגם בצדק!) שתפוחי אדמה הם התשובה לרוב הבעיות בעולם, ומציעה - ממש בתוך הספר - את המתכון שלה לתפודים הכי ממכרים שיש, עם כל הטיפים והטריקים

איילת הירשמן | מה שנטע אוהבת, הוצאת ידיעות אחרונות | פורסם 23/09/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 240 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6-8 מנות:

2 קילו תפוחי אדמה (אין טעם להכין פחות מזה) לא מקולפים, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

מלח

חצי כפית סודה לשתייה

5 כפות שומן (שמן זית, שומן אווז, שומן בקר או חמאה מומסת)

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

אופציה:

פטרוזיליה קצוצה

שיני שום קצוצות

קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 עד 230 מעלות).

>> מתכונים לראש השנה

2 מרתיחים מים בסיר גדול ואחרי הרתיחה ממליחים בכפית מלח.

3 מוסיפים את תפוחי האדמה ו - שימו לב לטריק – את הסודה לשתייה. היא תתרום לפריכות של תפוחי האדמה הצלויים.

4 מחזירים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג אבל לא מתפוררים (בערך 10 דקות אחרי הרתיחה הראשונית).

5 מסננים בזהירות (הם רכים ונמעכים) ומחזירים לסיר.

6 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

7 מחממים במחבת את השומן עם פלפל שחור, מעט מלח ומעט פפריקה מתוקה. מחממים כ‑3 דקות מעל להבה בינונית ושופכים על תפוחי האדמה שבסיר את השומן החם. מערבבים בזהירות (מנענעים את הסיר עד שכל הקוביות מכוסות בשכבת שומן) ושופכים בזהירות לתבנית בשכבה אחת (יכול להיות שתצטרכו שתי תבניות).

8 צולים 25 דקות, הופכים את תפוחי האדמה וממשיכים לצלות עוד 30‑40 דקות עד שהם מוכנים.

9 אם רוצים, שופכים תוספת איטלקית של פטרוזיליה קצוצה מעורבבת עם שום קצוץ וקליפת לימון מגוררת.

"מה שנטע אוהבת", כריכת הספר|צילום: מה שנטע אוהבת, הוצאת ידיעות אחרונות

המתכון מתוך הקומדיה הרומנטית "מה שנטע אוהבת" בהוצאת ידיעות ספרים.