צילום׃ עמרי אנדרס צורף
מצה אל קלדו – לדינו
מתכון מיוחד של מצה בריי
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 06/04/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גרסא דומה למצה אל קלדו נמצאת אצל יוצאי תימן, שמחליפים את הביצה בארבע כפות חילבה לכל מנה.
מרכיבים :
קערת מרק עוף צח(מרק עוף מסונן, בלי ירקות וכו')
שלוש מצות
ביצה אחת
פרוסת לימון
אופן ההכנה:
1.שוברים את המצות לתוך המרק, מחממים בסיר על האש עד שחם מאוד. 2.טורפים ביצה ומוזגים לסיר תוך בחישה מתמדת, עד שנוצרים סיבים. 3.סוחטים פנימה את הלימון.