אוכל
צילום׃ עודד מרום, מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים

אוזני המן עם מלית אגוזים

נכון, הכנת אוזני המן היא קצת השקעה, אבל דודו אוטמזגין יעביר אתכם שלב שלב עד לתוצאה הביתית הפריכה

דודו אוטמזגין | מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 141 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

350 גרם חמאה

2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר

8 כפיות (40 מ"ל) שמנת מתוקה

2 חלמונים (65 גרם)

1 תרמיל וניל חצוי לאורכו

4 כוסות + 4 כפות (600 גרם) קמח

למלית האגוזים:

1/2 כוס + 1 כף (150 מ"ל) חלב

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

25 גרם חמאה

1/2 1 כפות (30 גרם) דבש

1/2 3 כוסות (350 גרם) אגוזי מלך טחונים קלויים

50 גרם פירורי ביסקוויט

לזרייה:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו לישה את החמאה והסוכר, ומקציפים עד שמתקבל קרם. מוסיפים את השמנת המתוקה עם החלמונים בהדרגה ומקציפים לבלילה אחידה. מגררים את תוכן תרמיל הווניל (גרגרי הווניל) לקערה ומוסיפים את הקמח, מערבלים עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3-4 שעות.

2 מלית האגוזים: שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים את האגוזים ופירורי הביסקוויטים, מערבבים ומכבים את להבת הכיריים. מעבירים לקערה, מכסים ומאחסנים בקירור עד שהמלית מתקררת ומתייצבת.

3 הרידוד: מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומניחים על המשטח. מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (או בקוטר שרוצים). מזליפים למרכז כל עיגול בצק מהמלית, בכמות שלא תגלוש לשפת העיגול, ומהדקים את שולי הבצק באצבעות כלפי מעלה, ליצירת צורת אוזן המן.

4 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את אוזני ההמן.

5 אופים כ-12 דקות, עד הזהבה קלה.

6 מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים (או מאחסנים בקופסא אטומה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן