אוכל
צילום׃ FotografiaBasica, Istock

מרק פול אביבי עם כיסני מצה וגבינת עיזים

מנה מיוחדת לאביב

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 18/03/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.9 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק

חצי קילוגרם פול ירוק, קלוף מים כדי כיסוי
1 עגבנייה קלופה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות קטנות
מעט פטרוזיליה קצוצה

לכיסנים

2 מצות
150 גרם גבינת סנט מור
150 גרם גבינת פרומעז
ביצה טרופה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. הכנת המרק: חולטים את הפולים כדקה במים רותחים, מצננים במי קרח ומקלפים גם מהקליפה הפנימית. מבשלים את הפולים הקלופים במים כרבע שעה, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מסננים. 2. הכנת הכיסנים: מרטיבים את המצות ומניחים בתוך מגבת לחצי שעה. כשהמצות רכות, קורצים מהם עיגולים. מערבבים את שני סוגי הגבינות לעיסה אחידה. מניחים כפית ממלית הגבינה במרכז כל עיגול מצה, מורחים את שולי המצה בביצה טרופה, סוגרים בעזרת עוד עיגול מצה ומהדקים היטב. טובלים את הרביולי בביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים בשמן חם בגובה סנטימטר, עד הזהבה. 3. להגשה: מוזגים את המרק לצלחות אישיות ומניחים שני כיסנים בכל צלחת. מקשטים בקוביות העגבניות ובפטרוזיליה הקצוצה.