אוכל

מרק פסח עם כופתאות גונדי לימוניות

מתכון לחג של הילה אלפרט

הילה אלפרט | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 30/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק

1 קילוגרם שפונדרה עם העצם (ה"תירס")
3 ליטר מים
5 גרגירי פלפל לבן
2 כרישות, החלק הלבן
4 בצלים בינוניים
5 לפתות בינוניות
2 יחידות שורש פטרוזיליה
3 תפוחי אדמה
2 ראשי סלרי
1קילוגרם פול ירוק קלוף פעמיים
2-3 גבעולי סלרי (כרפס)
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים
מלח
1/2 כפית כורכום

לגונדי לימון

1/2 קילוגרם חומוס קלוי וטחון
1/2 קילוגרם חזה עוף טחון
1 ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס מים
מיץ מלימון אחד
מלח

אופן ההכנה:

1 מניחים את השפונדרה בסיר עמוק, מוסיפים את המים, מעט מלח ואת גרגירי הפלפל הלבן. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי משך שעתיים וחצי. 2. בינתיים מכינים את הגונדי לימון: מערבבים היטב את כל החומרים (אפשרי לעשות זאת במעבד מזון). בידיים משומנות צרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג קטן. מבשלים במים רותחים עם מלח במשך כעשר דקות. מסננים. סיר פסטה עם מסננת נשלפת יהפוך את השלב הזה לנוח במיוחד. 3. הבישול של הבשר והגונדי יכול להעשות יום מראש. לשמור במקרר. 4. קולפים את כל הירקות, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות. את הפול קולפים פעמיים: פעם את התרמילים ופעם את קליפת הגרגירים הדקיקה. 5. בכף מחוררת מוציאים את הבשר, מפרידים מהעצם, קוצצים ושומרים בצד. 6. מוסיפים לסיר את כל הירקות, למעט עשבי התבלין, מביאים לרתיחה חוזרת, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות נוספות על להבה נמוכה. 7. בעזרת כף מעיכה מועכים חלק מהירקות. 8. מוסיפים את הבשר הקצוץ, הכוסברה, הבצל הירוק והכורכום. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. 9. כ-8 דקות לפני ההגשה מוסיפים את כופתאות הגונדי למרק. 10. מוזגים לכל צלחת מרק שניים-שלושה כדורי גונדי, מגרדים מעט קליפת לימון ומגישים.