אוכל
צילום׃ none

מהודו ועד השאנז אליזה

אוזני המן במילוי פטיסייר וניל צרפתי עם פצפוצי שוקולד

| לחמים | פורסם 04/03/09 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

לבצק

3 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

למלית

2 כוסות חלב

1/2 מקל וניל

1/2 כוס סוכר

5 חלמונים

5 כפות קורנפלור

150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או (שוקולד קצוץ)

50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

למשיחה

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר, והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה (אין צורך להקציף).8. הכנת המלית: בסיר בינוני, מעל להבה, מניחים את החלב ומקל הוניל ומביאים לסף רתיחה.9. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים וטורפים קלות.10. שופכים את תערובת החלמונים לסיר, מעל להבה בינונית, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת מרקם סמיך (פודינג).11. מסירים את הסיר מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון.12. לאחר שהצטנן מוסיפים את השוקולד ומערבבים.13. מחממים תנור ל-180 מעלות.14. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.15. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.16. סוגרים לצורת אוזן המן.17. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.18. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן