אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קניידלך

מתכון שאי אפשר לעבור את פסח בלעדיו לקניידלך אווריריים, רכים ונימוחים

שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות | פורסם 21/03/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 2765 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

כוס וחצי (360 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, רותחים

1 כף שמן קנולה

כוס ורבע (130 גרם) קמח מצה

1 כפית שטוחה מלח

2 ביצים גדולות (L)

אופן ההכנה:

1 מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.

2 מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

3 מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ. מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שצפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-7 קניידלך).

4 שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

גיוונים:

לקניידלך ירוקים – מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח פסטו ביחד עם הביצים.

לקניידלך אדומים - מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות ביחד עם הביצים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!