אוזני המן במילוי תפוחים
מתכון לבצק פריך ושמנת במילוי תפוחים, שקדים וצימוקים. שילוב מפתיע ומרעננן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
3 כוסות קמח, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה (או מרגרינה)
1/2 גביע שמנת
2 ביצים
1 כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות תמצית רום
1-1/2 כוס אבקת סוכר
למלית
1 מכל רסק תפוחים מוכן (עם חתיכות פרי)
1/2 כוס שקדים, גרוסים
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן
אופן ההכנה:
הכנת המלית:
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.
הכנת הבצק:
1 מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.
2 מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.
3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
4 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
5 מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!