אוכל
צילום׃ דניאל לילה

אוזני המן במילוי תפוחים

מתכון לבצק פריך ושמנת במילוי תפוחים, שקדים וצימוקים. שילוב מפתיע ומרעננן

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 29/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה (או מרגרינה)

1/2 גביע שמנת

2 ביצים

1 כף גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות תמצית רום

1-1/2 כוס אבקת סוכר

למלית

1 מכל רסק תפוחים מוכן (עם חתיכות פרי)

1/2 כוס שקדים, גרוסים

1/2 כוס צימוקים בהירים

1/2 כפית קינמון

קורט ציפורן

אופן ההכנה:

הכנת המלית:

מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.

הכנת הבצק:

1 מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.

2 מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.

3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

4 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

5 מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!