עוגת יום העצמאות
עוגה בכחול ולבן שכל כולה ישראליות. ההכנה פשוטה, והטעם - מעולה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס"מ:
2 כוסות סוכר
6 ביצים
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח
צבע מאכל ג'ל כחול (לא חובה)
לציפוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים בקערה סוכר, ביצים, שמנת, חלב ווניל.
3 מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 משמנים ומפרדים בנייר אפייה שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ.
5 יוצקים לתבנית אחת חצי מכמות הבלילה.
6 את החצי הנותר צובעים במעט צבע מאכל כחול עד לקבלת הגוון הרצוי.
7. יוצקים את הבלילה הכחולה לתבנית השנייה.
8 אופים כ-50 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש. מצננים היטב.
9 חוצים כל עוגה לשתי פרוסות.
10 מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב.
11. מניחים שכבה לבנה של העוגה על צלחת הגשה ומורחים עליה מהשמנת המוקצפת. מניחים שכבה כחולה, וחוזרים על התהליך. לסיום מצפים את כל העוגה בשמנת המוקצפת. שומרים בקירור עד להגשה.
* המתכון באדיבות הבלוג Cake it Easy
>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא!