אוכל
צילום׃ יח"צ

ביצים עלומות על טוסט וסלט ארוגולה

בראנץ' של מסעדה אצלכם במטבח

רונן סקינזס | מסעדת מאנטה ריי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הביצה העלומה עושה קאמבק בימים אלה בעולם, אם כי בישראל היא יחסית עלומה.
יש בביצה עלומה מידות של טוהר, וסגולות שהן על סף הבתוליות ורכות בלתי מתפשרת.
תכנון אכילתה אינו כה אסטרטגי כפי שנדרש בביצת עין. הנאה גדולה היא לנקב אותה בעדינות-בעדינות. היא איננה משאירה את האופציה להתחיל בלבן שמסביב. היא דורשת טוטאליות והתמסרות לעומק החלמון הצהוב, זה שמתרגש לנבוע בנזילה עבה ואיטית.
להכנתה אין כל צורך בשומנים, על כן ניתן לפצות בנגיסות בלחם ובחמאה למשל, כדי לשמור משקל.

מרכיבים (4 מנות):

לסלט

צרור עלי ארוגולה, ממוינים ושטופים
עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
4 כפות שמן זית
כף מיץ לימון טרי
כפית חומץ בלסמי
מלח

 

לביצים

2 ליטרים מים
כפית מלח גס
כף חומץ בן יין
8 ביצים טריות מאוד
מלח גס ופלפל שחור גרוס
מעט חומץ

וגם

4 פרוסות לחם לבן ללא הקרום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הארוגולה והעגבניות ומתבלים בשמן הזית, החומץ ומיץ הלימון. 2. קולים את פרוסות הלחם בטוסטר. מניחים את הטוסטים בצלחות חצי עמוקות. עורמים על כל טוסט תלולית של סלט. 3. מרתיחים את המים עם המלח והחומץ בסיר רחב. מנמיכים את הלהבה, כך שהמים לא יבעבעו. 4. שוברים ביצה לקערית, והופכים אותה לתוך הסיר במהירות וקרוב לפני המים. 5. מוסיפים למים באותה צורה עוד 3 ביצים ולא יותר. מבשלים כשתי דקות, עד שהחלמונים מתכסים בקרום לבן אך נשארים נוזליים, מעבירים את הביצה לצלחת בעזרת כף מחוררת. 6. מבשלים באותה צורה את הביצים הנותרות. (שיטת בישול זו בוחנת את טריות הביצה - אם היא מאוד טרייה היא לא תתפזר ותייצר צורה ברורה)