אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט

אוח, כמה שהמנה הזאת תעשה לכם טוב - בורגול מתובל, בטטה, כרובית וחצילים צלויים, מוגשים עם יוגורט צח ומרענן. הרבה טעם, המון בריאות - והכל בפחות משעה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 22/07/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בורגול הוא תוספת נפלאה לירקות צלויים בתנור ומתובלים בראס אל חנות - תערובת תבלינים מרוקאית שמוציאה את הטוב מכל הירקות. חוששים מהכנת הבורגול? אין צורך. פשוט מכסים אותו בנוזל חם ומניחים לו להתבשל. נשארו נוזלים עודפים? אפשר פשוט לשפוך אותם.

 

זה הכל. יוגורט מלמעלה - ואתם מסודרים.  

 

מרכיבים (6 מנות):

2 בטטות, חצויות

1 חציל, חצוי ופרוס

1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים

3 שיני שום, שלמות

3 כפות שמן זית

2 כפיות ראס אל חנות

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות בורגול

להגשה:

יוגורט 3%

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מסדרים ירקות בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים בכפית ראס אל חנות, מלח ופלפל. אופים כחצי שעה או עד להזהבה.

3 בינתיים מערבבים מרק או מים רותחים עם כפית ראס אל חנות ויוצקים על הבורגול עד לכיסוי. מכסים ומניחים לנוזל לרכך את הבורגול, עד חצי שעה. אם נשארו נוזלים - מסננים.

4 מגישים את הירקות על הבורגול ומזלפים יוגורט מעליהם.

* טעים מאוד להוסיף נענע או כוסברה קצוצה מעל היוגורט.

>> בשבוע שעבר זללנו פה בלי הכרה גלילות חצילים עם בשר

>> ידע זה כוח: איך מקציפים חלב לקפה בלי מקציף?