צילום׃ getty images
סלט תפוחי אדמה
סלט ידידותי, ברוטב חומץ וחרדל
צחי בוקששתר והשפית גיטה מטמפל בר | גלריית המומחים
| פורסם 15/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לסלט
2 ק"ג תפוחי אדמה דזירה
המון ארוגולה
המון בצל ירוק
מלח לפי הטעם
לרוטב
½ צנצנת חרדל דיז'ון חריף
¼ כוס חומץ בן יין לבן
כוס שמן קנולה או תירס
½ כף קוניאק
2 כפות יין לבן
½ כפית מלח
5 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
אגוזי מלך קלויים לקישוט
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה, בודקים בקיסם שהם רכים. מצננים במים קרים. קולפים בסכין לא חדה ופורסים פרוסות עבות. קוצצים גס את הבצל הירוק והארוגולה, מערבבים בעדינות בסלט.
להכנת הרוטב, מניחים בקערה חרדל חריף וחרדל עם גרגרים. טורפים בחומץ, קוניאק ויין לבן. מוסיפים את השמן בהדרגה, כמו במיונז. ניתן להכין בממחה, אבל אז מומלץ להוסיף את החרדל עם הגרגרים לקראת הסוף. מערבבים בעדינות בתפוחי האדמה, אין כמו הידיים לעבודה הזאת. מקשטים באגוזי מלך קלויים.