אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חמין שכולו בריאות: תבשיל חיטה וגריסים עם פטריות שיטאקי וירקות שורש

הנה לכם גרסה בריאה לצ'ולנט המסורתי. גם היא מתבשלת כל הלילה, גם בה יש תפוחי אדמה וגם היא עשירה ומנחמת, אבל בקטע בריא

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 10/12/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 בצלים, קצוצים

2 כוסות חיטה, שהושרו לילה

1 כוס גריסים, שהושרתה לילה

4 גזרים, קלופים וחתוכים גס

10 פטריות שיטקה פרוסות לרצועות, שהושרו במים חמים וסוננו

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס

שורש סלרי, קלוף וחתוך לחתיכות קטנות

שיניים קלופות מראש שום שלם

ליטר מים

רסק עגבניות קטן

חצי כוס רוטב סויה

2 כפיות מלח

כפית פלפל שחור

חצי כוס סילאן

אגוז מוסקט

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2 מפזרים את הבצל באופן אחיד על תחתית הסיר.

3 מסננים את הגריסים והחיטה ומערבבים בקערה עם תפוחי האדמה, הגזרים, הפטריות והסלרי.

 

4 בכלי נפרד מערבבים את המים עם רוטב הסויה, הסילאן, רסק העגבניות והתבלינים.

 

5 מניחים את תערובת הדגנים והירקות בעדינות מעל שכבת הבצל בסיר. יוצקים מעל את תערובת המים והתיבול, מביאים לרתיחה ומכסים.

 

6 מבשלים על פלטה או בתנור בחום 100-120 מעלות כל הלילה.

 

* אפשר להוסיף מלמעלה 6 ביצים קשות.  

 

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב שמנת בלי שמנת