קציצות ירק ללא גלוטן
תמיד יש לנו חולשה לקציצות דקיקות ושטוחות עם עלים ירוקים מבצבצים, אבל פה מתלווה אליהן גם ריח משגע. ועל כל הערימה הזאת יש בסך הכל כף אחת של קמח כוסמת, כך שזה יום המזל לנמנעים מגלוטן
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 גזר
1 תפוח אדמה
1 זוקיני
4 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הירוק)
צרור פטרוזיליה (בערך חצי חבילה)
3 ביצים
1 כף קמח כוסמת (אפשר להחליף בכל קמח אחר שדל בפודמאפ)
כפית וחצי מלח
1 כפית שטוחה פפריקה
1 כפית שטוחה כמון
חצי כפית כורכום
4 כפות שמן קנולה, לטיגון
למטבל יוגורט טחינה:
1 גביע יוגורט נטול/דל לקטוז
2 כפות טחינה גולמית
חצי לימון גדול סחוט (או 2 קטנים)
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 קולפים את הגזר ותפוח האדמה ומגררים בפומפייה.
2 חותכים את הקצוות של הזוקיני ומגררים בפומפייה.
3 קוצצים את הבצל הירוק ואת הפטרוזיליה.
4 מסננים מעט את הנוזלים שהגירו הירקות (במסננת או בחיתול בד), מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
5 מחממים 2 כפות שמן במחבת. יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג (בנגלה השלישית בערך מוסיפים עוד 2 כפות שמן).
6 למטבל: מערבבים את כל המצרכים בקערה. שומרים במקרר.
Belly Pro הוא אתר המספק מתכונים המבוססים על תזונה דלה ב-FODMAP - תזונה מיוחדת לאנשים הסובלים ממעי רגיז. כל המתכונים עוברים אישור של צוות דיאטנים מוסמך מרחבי העולם.