אוכל
צילום׃ SXC

סלט ארטישוק פטריות שומר ועולש ברוטב חרדל

סלט עשיר וחגיגי

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏כוסות לבבות ארטישוק קפואים‏
‏12-16 פטריות שמפיניון גדולות‏
‏2 בולמוסי שומר‏
‏4 ראשי עולש (חסה מסולסלת)‏
‏2 כפות חרדל דיז'ון
‏3 כפות מיץ לימון טרי‏
כוס יוגורט 0% שומן‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את לבבות הארטישוק במשך 10-15 דקות, רק עד שיתרככו. מסננים ומצננים. לבבות גדולים חותכים לשניים. ‏פורסים דק את הפטריות. חותכים את בולבוסי השומר לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות דקות. מסלקים עלים ‏חיצוניים פגומים מראשי העולש, חותכים את הקצה התחתון של כל ראש ומפרידים לעלים. טורפים יחד חרדל, מיץ לימון ‏ויוגורט. מתבלים במלח ופלפל.‏ שמים בקערה לבבות ארטישוק, פטריות ושומר ויוצקים עליהם מחצית מרוטב היוגורט. מערבבים בתנועות הקפצה. ‏מרפדים 4 צלחות הגשה גדולות בעלי העולש ומטפטפים על העולש כמעט את כל הרוטב הנותר. מחלקים בין הצלחות ‏את תערובת הארטישוק ומטפטפים למעלה את רוטב היוגורט הנותר. ‏