סלט ארטישוק פטריות שומר ועולש ברוטב חרדל
סלט עשיר וחגיגי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוסות לבבות ארטישוק קפואים
12-16 פטריות שמפיניון גדולות
2 בולמוסי שומר
4 ראשי עולש (חסה מסולסלת)
2 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות מיץ לימון טרי
כוס יוגורט 0% שומן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את לבבות הארטישוק במשך 10-15 דקות, רק עד שיתרככו. מסננים ומצננים. לבבות גדולים חותכים לשניים. פורסים דק את הפטריות. חותכים את בולבוסי השומר לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות דקות. מסלקים עלים חיצוניים פגומים מראשי העולש, חותכים את הקצה התחתון של כל ראש ומפרידים לעלים. טורפים יחד חרדל, מיץ לימון ויוגורט. מתבלים במלח ופלפל. שמים בקערה לבבות ארטישוק, פטריות ושומר ויוצקים עליהם מחצית מרוטב היוגורט. מערבבים בתנועות הקפצה. מרפדים 4 צלחות הגשה גדולות בעלי העולש ומטפטפים על העולש כמעט את כל הרוטב הנותר. מחלקים בין הצלחות את תערובת הארטישוק ומטפטפים למעלה את רוטב היוגורט הנותר.