אוכל
צילום׃ דודו מצויינים, צמחונום

שניצל תירס ביתי בשני רכיבים

מאז ומתמיד הייתה לנו חולשה לשניצל תירס, אבל מעולם לא חשבנו להכין אותו לבד - עד שנתקלנו במתכון הזה לשניצל תירס ועדשים מהבלוג "צמחונום", שפשוט לוקח בהליכה את ההוא מהפריזר, מכל הבחינות

דודו מצויינים | צמחונום | פורסם 13/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 184 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

1 כוס עדשים כתומות

1 כפית כורכום

חצי כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)

חצי כפית מלח

כוס מים רותחים

שני שליש כוס גרגירי תירס

2 כפות שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1 טוחנים במטחנת תבלינים את העדשים דק ככל הניתן.

2 מעבירים את קמח העדשים לקערה, מוסיפים תבלינים ומערבבים.

3 מוסיפים לקערה מים רותחים ומערבבים היטב. המרקם צריך להיות משחתי-דליל.

4 מחממים את השמן במחבת גדולה.

5 מוסיפים את גרגירי התירס לקערה ומערבבים היטב.

6 כשהשמן רותח נוטלים 2 כפות מהעיסה ומשטחים אותן לצורת שניצל.

שניצל תירס טבעוני מהבלוג צמחונום - טיגון (צילום: דודו מצויינים, צמחונום)
כבר בטיגון הוא חתיך|צילום: דודו מצויינים, צמחונום

7 נותנים לשניצל כמה דקות ארוכות על אש גבוהה, עד שצדו התחתון מקשיח ומשחים. אל תתקמצנו בזמן, אפילו שיישרפו קצת - כל הקטע כאן זה הקריספיות. לי זה לוקח משהו כמו 7 דקות.

8 כשהצד התחתון שחום וקריספי - הופכים צד ומטגנים עוד כ-3 דקות להזהבת הצד השני.

* אין לכם מטחנת תבלינים? אפשר להשתמש בקמח עדשים קנוי, אבל מכיוון שהוא טחון דק יותר ולכן מספק תוצאה פחות קראנצ'ית - כדאי להוסיף לתערובת 2 כפות סולת.

>> למתכון המקורי המלא בבלוג צמחונום

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה