שניצל תירס ביתי בשני רכיבים
מאז ומתמיד הייתה לנו חולשה לשניצל תירס, אבל מעולם לא חשבנו להכין אותו לבד - עד שנתקלנו במתכון הזה לשניצל תירס ועדשים מהבלוג "צמחונום", שפשוט לוקח בהליכה את ההוא מהפריזר, מכל הבחינות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 כוס עדשים כתומות
1 כפית כורכום
חצי כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
חצי כפית מלח
כוס מים רותחים
שני שליש כוס גרגירי תירס
2 כפות שמן, לטיגון
אופן ההכנה:
1 טוחנים במטחנת תבלינים את העדשים דק ככל הניתן.
2 מעבירים את קמח העדשים לקערה, מוסיפים תבלינים ומערבבים.
3 מוסיפים לקערה מים רותחים ומערבבים היטב. המרקם צריך להיות משחתי-דליל.
4 מחממים את השמן במחבת גדולה.
5 מוסיפים את גרגירי התירס לקערה ומערבבים היטב.
6 כשהשמן רותח נוטלים 2 כפות מהעיסה ומשטחים אותן לצורת שניצל.
7 נותנים לשניצל כמה דקות ארוכות על אש גבוהה, עד שצדו התחתון מקשיח ומשחים. אל תתקמצנו בזמן, אפילו שיישרפו קצת - כל הקטע כאן זה הקריספיות. לי זה לוקח משהו כמו 7 דקות.
8 כשהצד התחתון שחום וקריספי - הופכים צד ומטגנים עוד כ-3 דקות להזהבת הצד השני.
* אין לכם מטחנת תבלינים? אפשר להשתמש בקמח עדשים קנוי, אבל מכיוון שהוא טחון דק יותר ולכן מספק תוצאה פחות קראנצ'ית - כדאי להוסיף לתערובת 2 כפות סולת.
>> למתכון המקורי המלא בבלוג צמחונום
>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה