עוגיות שיבולת שועל, קוקוס ושקדים עם אוכמניות מיובשות
עוגיות פריכות משיבולת שועל, עם שקדים ואוכמניות מיובשות. עם שמן קוקוס במקום חמאה אתם יכולים להיות רגועים ולהנות מעוד כמה עוגיות בכיף
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (60 מנות):
1 ביצה L (עדיף לא קרה מהמקרר)
80 גרם (כ-1/3 כוס) שמן קוקוס מומס
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין
כוס ורבע שיבולת שועל
1/2 כוס קמח שקדים, או שקדים מולבנים טחונים
1/2 כוס (90 גרם) סוכר חום דמררה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס אוכמניות מיובשות או צימוקים שחורים קטנים
אופן ההכנה:
1 טורפים את הביצה היטב בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית הווניל.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל וקמח השקדים, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים.
3 מעבירים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האוכמניות, מערבבים מעט ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
4 על משטח נקי, משומן או מקומח קלות, יוצרים מכל חלק של הבצק גליל בקוטר כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כשעה, עד שהגלילים קשים.
5 מחממים את התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות). פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי כחצי ס"מ, ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. אופים 11-13 דקות, עד שהן זהובות בתחתית. מומלץ לצנן לחלוטין לפני שמגישים ולשמור בכלי אטום לשמירה על הטריות.
* לא חייבים להכין בפעם אחת עוגיות משני הגלילים, אפשר לשמור גליל אחד במקפיא ולאפות בהזדמנות אחרת.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!