אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות שיבולת שועל, קוקוס ושקדים עם אוכמניות מיובשות

עוגיות פריכות משיבולת שועל, עם שקדים ואוכמניות מיובשות. עם שמן קוקוס במקום חמאה אתם יכולים להיות רגועים ולהנות מעוד כמה עוגיות בכיף

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 26/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (60 מנות):

1 ביצה L (עדיף לא קרה מהמקרר)

80 גרם (כ-1/3 כוס) שמן קוקוס מומס

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (140 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין

כוס ורבע שיבולת שועל

1/2 כוס קמח שקדים, או שקדים מולבנים טחונים

1/2 כוס (90 גרם) סוכר חום דמררה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

מעט אגוז מוסקט

1/2 כוס אוכמניות מיובשות או צימוקים שחורים קטנים

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצה היטב בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית הווניל.

2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל וקמח השקדים, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים.

3 מעבירים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האוכמניות, מערבבים מעט ומחלקים את הבצק לשני חלקים.

4 על משטח נקי, משומן או מקומח קלות, יוצרים מכל חלק של הבצק גליל בקוטר כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כשעה, עד שהגלילים קשים.

5 מחממים את התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות). פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי כחצי ס"מ, ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. אופים 11-13 דקות, עד שהן זהובות בתחתית. מומלץ לצנן לחלוטין לפני שמגישים ולשמור בכלי אטום לשמירה על הטריות.

* לא חייבים להכין בפעם אחת עוגיות משני הגלילים, אפשר לשמור גליל אחד במקפיא ולאפות בהזדמנות אחרת.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!