אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

חציל מוקרם דיאטטי

300 קלוריות בלבד, ויש לכם מנה שתגרום לכולם מסביב לקנא: חציל צלוי טוב טוב, עם גבינה מותכת וירקות. אתם עוד כאן?

מיכל נוי | mako אוכל | פורסם 16/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

חציל

שני שליש כף שמן זית

3 קורטים של מלח גס

3 משולשי גבינה מותכת 7% - קפואים!

עגבנייה גדולה

צרור עירית

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-140 מעלות.

2 חותכים את החציל לאורך ל-3 חלקים, שווים עד כמה שניתן. בכל אחת מהפרוסות שהתקבלו חורצים חריצים עמוקים בבשר החציל (זהירות לא לחרוץ עד הסוף), במרחק של כ-2 ס"מ בין חריץ לחריץ.

3 משמנים את רשת התנור בעזרת חתיכת צמר גפן קטנה הטבולה במעט שמן. מסדרים עליה את החצילים המחורצים (הרשת תיתן לחצילים פסי גריל יפים).

4 ממלאים שני שליש כף בשמן זית, ובעזרת האצבעות מורחים באחידות על בשר החציל (את הפרוסה האמצעית מורחים משני צדדיה). גם אם נדמה שאין מספיק שמן, אין צורך ביותר.

5 מפזרים מלח גס על החצילים ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה. בינתיים קוצצים את העגבנייה והעירית.

6 מוציאים את החצילים מהתנור, ומפזרים בעדינות את העגבנייה והעירית. מגרדים מלמעלה משולשי גבינה מותכת 7% (אחד לכל פרוסת חציל). צריך לגרד מהר אך בעדינות, כדי שהגבינה לא תימס שוב.

7 מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות ומחזירים את החצילים ל-15 דקות, עד שהגבינה מתחילה להשחים.

 

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה

>> עוד מתכונים עד 500 קלוריות