חציל מוקרם דיאטטי
300 קלוריות בלבד, ויש לכם מנה שתגרום לכולם מסביב לקנא: חציל צלוי טוב טוב, עם גבינה מותכת וירקות. אתם עוד כאן?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
חציל
שני שליש כף שמן זית
3 קורטים של מלח גס
3 משולשי גבינה מותכת 7% - קפואים!
עגבנייה גדולה
צרור עירית
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-140 מעלות.
2 חותכים את החציל לאורך ל-3 חלקים, שווים עד כמה שניתן. בכל אחת מהפרוסות שהתקבלו חורצים חריצים עמוקים בבשר החציל (זהירות לא לחרוץ עד הסוף), במרחק של כ-2 ס"מ בין חריץ לחריץ.
3 משמנים את רשת התנור בעזרת חתיכת צמר גפן קטנה הטבולה במעט שמן. מסדרים עליה את החצילים המחורצים (הרשת תיתן לחצילים פסי גריל יפים).
4 ממלאים שני שליש כף בשמן זית, ובעזרת האצבעות מורחים באחידות על בשר החציל (את הפרוסה האמצעית מורחים משני צדדיה). גם אם נדמה שאין מספיק שמן, אין צורך ביותר.
5 מפזרים מלח גס על החצילים ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה. בינתיים קוצצים את העגבנייה והעירית.
6 מוציאים את החצילים מהתנור, ומפזרים בעדינות את העגבנייה והעירית. מגרדים מלמעלה משולשי גבינה מותכת 7% (אחד לכל פרוסת חציל). צריך לגרד מהר אך בעדינות, כדי שהגבינה לא תימס שוב.
7 מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות ומחזירים את החצילים ל-15 דקות, עד שהגבינה מתחילה להשחים.
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה