אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פשטידת בצל בריאה לכל המשפחה

בפשטידה הזו אין קמח בכלל. מה שמחזיק אותה זה חצי כוס של קוואקר - שהופך אותה באחת למאפה סופר-מזין. פשטידת בצל שתוך שעה על שולחנכם

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 27/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 554 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית פאי מלבנית, כמו בתמונה:

4 בצלים בינוניים

1 כפית סוכר

4 כפות שמן

1/2 מיכל קוטג' (125 גרם)

2 ביצים

1/2 כוס קוואקר

3 שיני שום, כתושות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

2 כפות גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבצל דק ומפרידים לטבעות. מערבבים את טבעות הבצל והסוכר.

2 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד גוון זהוב-חום. מניחים לו להתקרר מעט.

3 שומרים מעט מהבצל המטוגן בצד. את השאר מערבבים עם יתרת החומרים, מלבד הגבינה הצהובה.

4 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב. מפזרים מלמעלה את הבצל שנשאר ואת הגבינה הצהובה.

5 אופים 35 דקות בחום של 180 מעלות.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.