סלט אדממה, שעועית ירוקה ותפוחי אדמה
סלט כפתיחה לארוחה או כסתם נשנוש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
250 גרם אדממה קפוא (סויה ירוקה)
1 כוס שעועית ירוקה חצוייה ומאודה (יש לשמור על הצבע הירוק עז)
500 גרם תפוחי אדמה קטנים, עדיף אדומים (עדיף בשקית למיקרוגל)
חופן שעועית ירוקה או צהובה טרייה או קפואה
1 ביצה קשה, מפוררת
1 גבעול סלרי קצוץ דק
לרוטב
כף טרגון טרי קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס בצל אדום קצוץ דק
1 שן שום גדולה כתושה
2 כפות חומץ (עדיף חומץ אגוזים או חומץ בן יין לבן)
4 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 שמים את האדממה בסיר מלא מים רותחים מומלחים קצות וחולטים 2-3 דקות. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת.
2 מוציאים את האדממה מן התרמיל על ידי לחיצה קלה. שמים את הפולים בצד.
3 באותם מים, חולטים את השעועית רק עד ריכוך (לא רך מדי). אם משתמשים בשעועית ירוקה שלמה, יש לחלוט רק דקה או שתיים. מסננים היטב ומוסיפים לאדממה.
4 מבשלים את התפודים במיקרוגל או מאדים אותם עד שמוכנים, כ-15 דקות.
5 מסננים היטב. פורסים לפרוסות עבות ושמים בקערה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעודם חמימים עם האדממה.
6 מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. טועמים ומתבלים לפי הטעם.