אוכל
צילום׃ Shutterstock

סלט אדממה, שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

סלט כפתיחה לארוחה או כסתם נשנוש

פיליס גלזר | גלריית המומחים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (5 מנות):

250 גרם אדממה קפוא (סויה ירוקה)

1 כוס שעועית ירוקה חצוייה ומאודה (יש לשמור על הצבע הירוק עז)

500 גרם תפוחי אדמה קטנים, עדיף אדומים (עדיף בשקית למיקרוגל)

חופן שעועית ירוקה או צהובה טרייה או קפואה

1 ביצה קשה, מפוררת

1 גבעול סלרי קצוץ דק

לרוטב

כף טרגון טרי קצוץ

1 כף פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס בצל אדום קצוץ דק

1 שן שום גדולה כתושה

2 כפות חומץ (עדיף חומץ אגוזים או חומץ בן יין לבן)

4 כפות שמן קנולה 

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 שמים את האדממה בסיר מלא מים רותחים מומלחים קצות וחולטים 2-3 דקות. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת.

2 מוציאים את האדממה מן התרמיל על ידי לחיצה קלה. שמים את הפולים בצד.

3 באותם מים, חולטים את השעועית רק עד ריכוך (לא רך מדי). אם משתמשים בשעועית ירוקה שלמה, יש לחלוט רק דקה או שתיים. מסננים היטב ומוסיפים לאדממה.

4 מבשלים את התפודים במיקרוגל או מאדים אותם עד שמוכנים, כ-15 דקות.

5 מסננים היטב. פורסים לפרוסות עבות ושמים בקערה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעודם חמימים עם האדממה.

6 מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. טועמים ומתבלים לפי הטעם.