אוכל
צילום׃ יח"צ

סלט טבולה קינואה

סלט בריא במיוחד בטעם נפלא וטקסטורה מנצחת

פיליס גלזר | null | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/3 כוס שעועית מאש
1 כוס קינואה רגילה (צהבהבה), אדומה או שחורה, או שילוב שלהן
¼1 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
1 כוס גרעיני חמניות קלופים
1 כוס עלי כוסברה, או פטרוזיליה, קצוצים דק
1 כוס עלי נענע קצוצים דק
1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות (½ כוס)
½ כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ים גס, כמו אטלנטי, ופלפל שחור גרוס

להגשה: פלחי לימון

אופן ההכנה:

1 שוטפים את השעועית ושמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהשעועית מוכנה אך עדיין מוצקה (בודקים בזהירות בין האצבעות). מסננים, שוטפים קלות במי ברז ומסננים היטב.

2 שוטפים את הקינואה במסננת ומסננים היטב. מעבירים לסיר נוסף, מוסיפים את ¼1 כוסות המים וקורט מלח. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד שהמים נספגים ורואים "זנבות" קטנים ולבנים המבצבצים מהגרגירים. מסירים מהאש ומשהים, מכוסה, ל-5 דקות.

3 בינתיים קולים את גרעיני החמניות במחבת יבשה על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהם מזהיבים קלות.

4 מסירים את מכסה סיר הקינואה ומפרידים בין הגרגירים בערבוב עדין בעזרת מזלג. מעבירים לקערה גדולה, ומערבבים שוב במזלג כדי לצנן ולהפריד את הגרגירים.

5 מוסיפים לקערה את כל יתר המרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים. הסלט נשמר, במקרר מכוסה, עד יומיים. לפני ההגשה, מערבבים בעדינות במזלג, טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית.