צילום׃ Olga Nayashkova, Istock
סלט עגבניות ולחם איטלקי
סלט קל שבקלים, שלא צריך אחריו כלום. והלחם? הוא בכלל מאתמול
ליה אור | mako
| פורסם 15/06/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
5 עגבניות תמר בשלות ועסיסיות
1 בצל גדול פרוס לטבעות
מעט שמן לטיגון
2 פרוסות לחם כפרי (אפשר ורצוי מאתמול) בקוביות
זיתים שחורים (לא מושחרים!)
5 עלי בזיליקום
מלח גס ופלפל
שמן זית
מיץ לימון
מעט חומץ בלסמי איכותי
גבינת פרמזן (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שהוא זהוב.
2 חותכים את העגבניות גס, מפזרים מעל את הבצל, מוסיפים את הלחם, הזיתים והבזיליקום.
3 מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון ובלסמי.
4 מערבבים, ומגלחים מלמעלה שבבי פרמזן.