אוכל
צילום׃ Olga Nayashkova, Istock

סלט עגבניות ולחם איטלקי

סלט קל שבקלים, שלא צריך אחריו כלום. והלחם? הוא בכלל מאתמול

ליה אור | mako | פורסם 15/06/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

5 עגבניות תמר בשלות ועסיסיות

1 בצל גדול פרוס לטבעות

מעט שמן לטיגון

2 פרוסות לחם כפרי (אפשר ורצוי מאתמול) בקוביות

זיתים שחורים (לא מושחרים!)

5 עלי בזיליקום

מלח גס ופלפל

שמן זית

מיץ לימון

מעט חומץ בלסמי איכותי

גבינת פרמזן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שהוא זהוב.

2 חותכים את העגבניות גס, מפזרים מעל את הבצל, מוסיפים את הלחם, הזיתים והבזיליקום.

3 מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון ובלסמי.

4 מערבבים, ומגלחים מלמעלה שבבי פרמזן.

>> והנה מתכון לפיצה ביתית איטלקית מעולה