אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

סלט אצות ים ברוטב ג'ינג'ר

תוספת מוצלחת בניחוח המזרח

| בודהה בורגר | פורסם 07/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.1 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

שליש שקית של אצת ים וואקמה (ארוז ב-50 גרם)
שליש שקית של אצת ים היזיקי (ארוז ב-50 גרם)
סלק בינוני
צנונית בינונית
מלפפון קטן
בצל ירוק אחד
50 גרם טופו מעושן חתוך לקוביות
50 גרם אטריות שעועית
2 כפות של שומשום (עדיף קלוי)

לרוטב המיסו

¼ כוס מיסו אדום
1 כף סוכר חום או תחליף סוכר
¼ כוס מירין (רוטב תיבול יפני – ניתן להשגה בחנויות טבע ובמכולות אסיאתיות)
1/8 כוס שמן שומשום
1/8 כוס מיץ לימון
1/8 כוס רוטב סויה איכותי
1.5 סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ

אופן ההכנה:

1 משרים את האצות במים פושרים ואת אטריות השעועית במים רותחים למשך מספר דקות. 2. מסננים, קוצצים את האטריות לרצועות של כ-3 ס"מ, קוצצים את האצות לפיסות וסוחטים מעודפי מים. 3. מגרדים בפומפייה או במעבד מזון את הסלק, הצנונית והמלפפון ומערבבים בקערה עם האצות והאטריות. 4. חותכים את הטופו לקוביות, קוצצים את הבצל ומעבירים לקערה. זורים מעל את השומשום. 5. מערבבים את חומרי הרוטב בנפרד ויוצקים מעל לפני ההגשה.